Domaći hamburgeri

Za 6 hamburgera Vam je potrebno:


6 peciva za hamburger

800g miješanog mljevenog mesa

1 žlica (oko 10g) senfa 

1 žličica papra

12 feta tanko rezane slanine

Svo povrće koje volite, ja sam koristila rajčice, svježe krastavce, luk i zelenu salatu


Koristila sam dva umaka. Jedan je kečap pomiješan sa mljevenom ljutom paprikom (po želji) a drugi je vrhnje sa malo majoneze, soli i sitno sjeckanog češnjaka.

Priprema

Ocjena 0.00 (0 Glasova)

Najprije pripremite meso, tako što ćete ga pomiješati sa senfom i paprom jako kratko (tek da se poveže) i ostaviti u hladnjaku dok pripremate vatru za grill.


Kada je vatra spremna, od mesa oblikujte pljeskavice oko 2 cm debele i neka budu malkice većeg promjera od peciva, jer će se skupiti prilikom grillanja i lagano ih posolite. Sredinu mesa pristisnite prstima, kako bi nastalo udubljenje, što će pomoći mesu da se ravnomjerno peče, ostane sočno i da se ne skupi puno. 


Iako većinu mesa za grill vadimo iz hladnjaka dosta prije grillanja, jer je najbolje da dosegne približno sobnu temperaturu, pljeskavice  Vam je najbolje držati u hladnjaku do samog pečenja.


Grill dobro namastite, pa stavite pljeskavice na pečenje. I ne biste ih trebali puno dirati na grillu jer tako gubi sočnost i postat će tvrd. Poklopite ukoliko imate poklopac na grillu, time ćete ubrzati proces pečenja. Nakon 4, 5 minuta okrenite i pecite na drugoj strani opet do željene zapečenosti. Nakon pečenja meso ostavite 5 minuta da odmori, a vi na grillu prepecite svako pecivo koje ste prerezali na pola, kao i pancetu.


Kada je sve spremno, slažite hamburgere po želji i ukusu. Ja sam na donji dio peciva stavila zelenu salatu koju sam posula bijelim umakom. Stavila sam pljeskavicu, tanki kolut rajčice i par krastavaca, malo luka. Posula sam umakom od kečapa, stavila fetu hrskave slanine i poklopila drugom polovicom peciva.


Poslužila sam uz krumpir izrezan na tanke šnite, posoljen i posut mljevenom paprikom, te pošprican maslinovim uljem. Pekla sam ga u pećnici dok nije postao hrskav.
Ocijeni
A kako je vama ispalo?
Još nema recenzija. Budite prvi...