Kolač od lisnatog

500g lisnatog tijesta

2 pudinga po želji

800ml mlijeka

Šećera koliko piše na uputama vrećice od pudinga

Nekoliko većih žlica pekmeza

Priprema

Ocjena 0.00 (0 Glasova)

Ako danas nemate nikakve planove osim druženja s ostatkom obitelji, onda si stignete napraviti ovu slasticu.Lisnato, puding i ovogodišnji pekmez je sve što trebate. Listala sam one staaare kuharice, mislim da je ova tiskana 1960. i bilo puno ovakvih ideja. Jako je puno recepata koji toliko jednostavni, ukusni, brzi i jeftini i bez kompliciranja. Baš po mojoj mjeri.


Lisnato razvaljajte u tanko tijesto pa izrežite na trakice cca 10x20cm. Ili kupite već gotovo (imate ono već od 6 listova u kutiji - listove, pločice samo poslažete u pleh) i DOBRO izbockajte vilicom.


Pecite prema uputi, odnosno do zlaćane boje (ja sam na 200 stupnjeva pekla nekoj 6 minuta) i pustite da se ohladi.


Puding skuhajte po uputi s pakiranja, s tim da sam ja malo smanjila mlijeko, odnosno umjesto 1l sam koristila 800ml. Ja sam koristila onaj Jaffa puding, a Vi slobodno probajte ove nove okuse, toliko je vrsta da mi je teško i razmišljati. A ništa ne fali ni sa običnim od čokolade ili vanilije.


Pokrijte ga prozirnom folijom po površini i pustite da se ohladi. Prije slaganja ja sam ga kratko izmiksala i to je to. Slažite kako vam drago. Ja sam par slagala sa 4 kore lisnatog, par sa 3 ali princip je da koru lisnatog namažete žlicom pekmeza, pa sa par žlica pudinga, stavite novu koru i ponavljate.


Ako Vam se lisnato preeeviše digne (mada ne bi trebalo) koru možete i prerezati, čisto zbog stabilnosti kolača. Uglavnom, kako god da pravite i kako god da slažete, kolač zadovoljava sve potrebe slatkog, sumnjam da će se itko buniti kako izgleda...


Ocijeni
A kako je vama ispalo?
Još nema recenzija. Budite prvi...