Domaća Snjeguljica

Sladoled


5 bjelanjaka - 110g
100g šećera
Prstohvat soli
1 žličica soka od limuna

70ml mlijeka
250ml vrhnja za šlag s mm
1 žličica vanilije


Glazura 


200g čokolade za kuhanje
50ml ulja


Recept

Ocjena 0.00 (0 Glasova)


Jedan pleh obložite papirom za pečenje sa svih strana.


Stavite jednu posudu sa vodom na vatru, jer ćemo bjelanjke kuhati na pari.

Bjelanjke, šećer, limun i sol pomiješajte u posudi koja vam može ići iznad pare. Na pari miješajte bjelanjke sa šećerom, limunom i soli. Smjesa treba dostići 74 stupnja i šećer se otopiti u potpunosti, pa ukoliko nemate termometar, to bi bilo nekih 6, 7, 8 minuta (ukoliko je posuda u kojoj je smjesa metalna - tako sam ja radila).


Smjesu sad prebacite u posudu za miksanje i miksajte na najvećoj brzini dok ne dobijete sjajni i glatki snijeg od bjelanjaka (trebat će dosta, ali isplati se).
Ostavite ih sa strane, a u drugoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag sa vanilijom da postane pjenasta smjesa, no ne treba bi prečvrst snijeg.

Mlijeko uspite u snijeg od bjelanjaka, miješajte da se smjesa ujednači i ne brinite što postaje rijetka. Na kraju umiješajte i istučeni šlag.
Napomene:


Ako postoji mogućnost, posuda (pleh) koju ste pripremili za zamrzavanje sladoleda neka bude što ravnija. Nikakav okus nije u pitanju, ali će Vam sladoled izgledati ljepše.


Potrudite ga se stvarno sa svih strana obložiti papirom kako bi što lakše izvadili sladoled nakon zamrzavanja.


Ako imate one drvene štapiće za sladoled, možete ih probati staviti, prije zamrzavanja ili nabosti nakon zamrzavanja. Htjela sam Vam ja testirati s njima, ali ih nisam mogla naći. :(


Ukoliko Vam se ne da zafrkavati sa rezanjem, onda možete sladoled istresiti u posudu, prošarati sa čokoladom i staviti zamrznuti. Tada ga servirajte u čašama i vadite žlicom.
adopted from Serious Eats Team


Ocijeni
A kako je vama ispalo?
Još nema recenzija. Budite prvi...