Waffles

1
Waffles

Kako sam dobila od Lidla pekač za waffle, waffle pravimo češće od palačinki. 😀 Probali smo toliko opcija i vrsta da im više ne znam broja. Ovaj recept što Vam pišem je jedan od dražih jer smjesu napravim, odem na kavu s frendicama (ili se podružiti s krevetom pa to vrijeme punim baterije) jer smjesa odmara jedno 2 sata prije pečenja. Što se tiče pekača, toplo preporučam jer ovaj moj ne traži ni kap ulja, super brz (5 jačina) i jako jednostavno se pere (kažu moji dečki). :)

SASTOJCI:

500 grama brašna
1 vrećica instant kvasca
5 kašika šećera
1 žličica soli

660 ml mlijeka
130 g maslaca
4 jaja
1 žličica vanije.

Priprema
U velikoj posudi sjedinite suhe sastojke. U drugu posudu ulijte mlijeko, pa mu dodajte otopljeni maslac i miješajte dok se tekućine ne sjedine. Dodajte žumanjke i vaniliju i dobro promješajte. Sad tekuću smjesu dodajte suhoj i miješajte pjenjačom da se sve ne sjedini (poželjno da bude bez grudica).

Bjelance izmikajte u čvrst snijeg i na par puta lagano umješajte u smjesu. Ostavite da odstoji 2 sata prije nego se bacite na pečenje.

Mi smo ovaj put jeli sa sladoledom i nektarinama, a napravila sam i brzi umak/sirup s nektarinama. Ali taj dio ostavljam Vama na volju.

Share this Post