Nutella Cheescake

41013229_276165826336656_503139656196423680_n
Nutella Cheescake

Vjerujem da svi imate neku svoju verziju ove torte. Kako i nećete, kad je prefina. Toliko bogata, slatka, osvježavajuća u ove ljetne dane.
Ovaj recept znam već napamet jer mi je ova torta as iz rukava. Kad god je neka situacija da nam brzinski treba slatko – trk u trgovinu po namirnice i već je gotova. :)

Kora:
2 paketa Oreo keksa (mislim da su od 176g njihova pakiranja)
80ak grama istopljenog margarina (ili maslac)

Cheesecake:
1 vrećica želatine
5, 6 žilica hlade vode za želatinu
600g krem sira, sobne temperature
85g šećera u prahz
3 žlice kakaa
350g Nutelle ili nekog drugog namaza od lješnjaka (meni je Lidlov najdraži)
300ml vrhnja za šlag
Nutella Ganache:
160g Nutelle ili koji već namaz koristite
60ml vrhnja za šlag

Priprema
Za koru smvrvite Oreo (s punjenjem) i smješajte ga sa otopljenim margarinom. Dobro promješajte i istresite u klaup za torte (moj je kalup od 26cm). Ravnomjerno rasporedite po dnu i ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.

Želatinu pipremite prema uputi sa vrećice i ostavite da nabubri (10ak min). A zatim otopite želatinu u mikrovalnoj par sekundi ili nad parnom kupelji kako bi se otopila.
Miksajte krem sir, šećer u prahu i kakao a kad se smjesa sjedinila dodajte Nutellu i želatinu i još malo miksajte dok se smjesa ne sjedini.

U drugoj posudi smiksajte vrhnje za šlag ali da ne bude skroz čvrsto i lagano umiješajte šlagu u kremu od sira i Nutele.

Kremu istresite na koru i poravnajte. Ostavite da se hladi pola sata, sat dok ne prelijete ganachom.

Ganache ćete napraviti tako što ćete vrhnje zagrijati do vrenja i preliti preko Nutelle. Miješajte dok smjesa ne postane jednolična, svilenkasta i bez grudica. Prelijte preko kreme i čeličite živce 😀 dok se ne ohladi u hladnjaku.

Share this Post