Chia puding

chia1

Chia puding
  • chia4
  • chia2
  • chia3
  • chia1
Iako nisam jedna od onih koja preferira slatko “na kašiku” moji kod kuće to obožavaju. Mogu reći da onda imam obvezu pripremati nešto tako. Vidjet ćete, bit će puno verzija slatkog u čaši. No da se vratim na ove fine chia pudinge. 😉
Obožavam što je tako brzo, skatko a zdravo i kako ih pripremam noć prije – znam da mogu duže spavati a svi ćemo zdravo doručkovati.
Verzija je more, ubaciti se mogu bilo koji orašasti plodovi, kokos, cimet, nezaslađeni kakao.. Ma nek vam je na volju! :)
SASTOJCI:

1 banana
80g borovnica
300ml grčkog jogurta
5 žličice meda
7 žlica chia sjemenki
100ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
Prstohvat cimeta

1. Sloj
100g grčkog jogurta, 50ml mlijeka, 3 žličice meda, 1 žličica ekstrakta vanilije, prstohvat cimeta i 3 žlice chia sjemenki sjedinite.
2. Sloj
Sjedinite 80g borovnica, 100ml grčkog jogurta, par žlica mlijeka, 2 žličice meda i 2 žlice chia sjemenki.Sve izmiskamo (ili izblendamo) i na kraju se umiješa chia.
3. Sloj
Sjedinite 1 bananu, 100ml grčkog jogurta, par žlica mlijeka, 2 žličice meda i 2 žlice chia sjemenki. Isto tako sve izmiskamo (ili izblendamo) i na kraju se umiješa chia.
Tips&Tricks
Ovaj put sam pravila sa grčkim jogurtom, ovdje su 3 vrste (da potrošim i voće koje je već stajalo par dana). Puding ostaviti da prenoći i ujutro je spreman za jesti. Miksam ga ovisno o dostupnim namirnicama u kuci i prilagodjavam vocu u sezoni!

Share this Post